Therapie in Belgie, zonder wachtlijst

Van een wachtlijst van 4 maanden naar 1 week

Wanneer je in Nederland op zoek gaat naar een psycholoog en/of psychotherapeut dan kan het zijn dat je best lang moet wachten. In Nederland zijn wachttijden van minimaal 4-6 maanden eerder de regel dan de uitzondering. Wanneer je zo een lange wachttijd hebt, bestaat het risico uiteraard dat je klachten verergeren, terwijl je net hulp zoekt.
 
Maar als je vlak over de grens therapie in België zoekt, dan kan het zijn dat je volgende week al terecht kunt. 
 
Helaas weet niet iedereen dit maar ook therapie in België bij Più therapy wordt vergoed door je Nederlandse verzekering. We merken dat weinig Nederlanders hier van op de hoogte zijn, alsook dat er informatie ontbreekt of verkeerde informatie gegeven wordt.
 
Het is uitermate belangrijk dat je je zorgverzekering zelf goed naleest. Tegenwoordig heeft elke Nederlandse zorgverzekeraar een gedetailleerde website waar je de informatie terug kunt vinden. Indien je zelf twijfelt wat de regelgeving is, plaats ik hieronder graag enkele specifieke linkjes waar je zelf kan lezen wat de regeling is. 
 
 
Zoals je kan lezen wordt niet spoedeisende zorg in het buitenland gedeclareerd onder dezelfde vorm als niet- gecontracteerde zorg in Nederland. Dit betekent dus dat afhankelijk van je contract 70% tot 100% terugbetaald wordt. 
 
Veel van ons Nederlandse cliënten zijn opgelucht dat ze bij Più Therapy zo snel aan de slag kunnen, waardoor hun herstelproces vaak korter is. Vóór mensen een afspraak maken met een therapeut, hebben ze vaak al een tijdje gewacht en getwijfeld. Mogelijks hebben ze al heel wat vooraf gedaan en geprobeerd om de moeilijkheden die ze ervaren te doen verdwijnen/verminderen. Op het moment dat je een afspraak maakt, zijn de moeilijkheden vaak al vergevorderd. Het is net daarom dat wij bij Più Therapy onze wachtlijsten steevast kort houden. Dit doen we door voldoende werkkrachten te werven en door goede partnerschappen met andere professionals te onderhouden. Indien wij de ruimte niet meteen hebben binnen 2 weken, dan verwijzen we door naar een van ons partners die voor ons als back-up werkt. Op die manier kunnen alle cliënten binnen 2 weken terecht. 
 
Ondertussen hebben heel wat cliënten uit de regio onze praktijk gevonden. We  behandelen cliënten uit Eindhoven, Hoensbroek, Maastricht, Sittard, Geleen, Heerlen, Roermond, Stein, Beek-elslo,..
 
Therapie in België klinkt alsof het een heel eindje rijden is, echter zijn we gelegen dicht aan de grens met Maastricht (18 min rijden).
– Maastricht: 18 min
– Sittard: 18 min 
– Geleen: 14 min
– Hoensbroek 17 min
– Heerlen: 20 min
– Stein: 9 min
– Beek- Elso: 12 min
 
heb je vragen?
 
 

Share Article

You might also like

Psychotherapie

Wat is verschil tussen psycholoog, therapeut, coach,…..?

Zoek je professionele hulp maar geraak niet wijs uit de vele verschillende titels? Waar moet je zoeken? Wie kies je nu best? Een therapeut is een algemene term om aan te geven dat iemand therapiesessies geeft. De titel van therapeut is tot op heden in België niet beschermd. Dit betekent dat eenieder zich therapeut mag

Psychotherapie

Therapie in België, gedekt door de Nederlandse zorgverzekering

Wil je therapie volgen in België, maar weet je niet of je zorgverzekeraar deze vergoed? Ja, je zorgverzekering dekt therapie bij een therapeut van Più Therapy. Omdat wij beschikken over de Nederlandse BIG-registraties worden we door jouw Nederlandse zorgverzekering herkent. Dit betekent dat de zorgverzekering de therapie zal vergoeden (al dan niet 100% afhankelijk van