Retreat- Sardegna

Più di meno (meer van minder)

Retreat voor Psychologen, Psychotherapeuten en/of Coaches.

Tijdens deze 6 daagse trip vliegen we naar het westen van Sardinië, regio Bosa met het doel om samen met gelijkgezinden terug te aarden, op te laden, te verbinden, tot rust te komen.

Gezien Annemie Pinna (Praktijk Vita) haar roots in de regio liggen, zullen we gedurende het gehele retreat enkel met lokale bevolking samenwerken. Dit houdt in dat al de gerechten voorbereid worden in huis door onze lokale kokkin met de mogelijkheid om haar te helpen (zo kan je haar kookkunsten bewonderen alsook meepikken).

We verblijven in een villa (airbnb) dichtbij Bosa. Deze villa is geschikt om 6 deelnemers in te huizen weliswaar in een gedeelde slaapkamer met apart bed (per twee). Bovendien beschikt de villa over een zwembad.

Wat staat er op het programma?

Dagelijks wordt er in de ochtend een focusmomentje gepland, waarbij we aandacht schenken aan ons lichaam en gevoel. 

Bovendien is er dagelijks de mogelijks tot Yoga. Dit wordt georganiseerd door Annemie Pinna van Vita. De yoga sessies zijn wisselend gepland nl. ’s ochtends en/of ’s avonds. Bovendien wisselt de locatie van op het strand, aan het zwembad, in het gras, enz… .

Activiteiten:

 • Tijdens ons bezoek in september, hebben we contacten gelegd met enkele vrienden van Alessandro en Annemie in de nabij gelegen dorpen. Eén van deze dagen zijn we uitgenodigd om in de ‘cantina’ (lees wijnkelder) van Francesco en Vanna door hun begeleid te worden in het maken van lokale kazen en lokale pasta (nl. gnocchi Sardi) om nadien af te sluiten met ons zelfgemaakte ‘cena’ (avondmaal) waarbij hij nog een culinaire verrassing in petto heeft.  
 • Er is een stilte- zeewandeling gepland. Deze vind plaats waar de zee, de zon en de rotsen elkaar ontmoeten. Een machtig stukje natuur dat je automatisch doet verstillen.
 • We gaan op bezoek bij een lokale wijnboer waar we een rondleiding krijgen in het productieproces van een lokale wijn. Bovendien mogen we de wijnvelden in, ontmoeten we een lokale herder en zijn schapen om nadien een aperitivo te houden op zijn domein. 
 • Tijdens dit retreat zullen we ook een zee/strand meditatie bij zonsondergang inplannen. Waarna we afsluiten met muziek, een vuurtje en een drankje op het strand.
 • Een creatieve workshop geleid, echter deze houden we graag als verrassing.
 • Aan het einde van elke activiteit wordt er ruimte gemaakt om te verbinden a.d.h.v. een drankje en hapje. Uiteraard is iedereen vrij om te delen of niet.
 • Er bestaat een plekje aan zee dat enkel bezocht wordt door lokale inwoners. Je kan er enkel geraken door te hiken of met een 4×4 wagen. We zullen samen door onze vriend Serafino gedropt worden aan het begin van de hike, zodat we aan onze tocht (afdaling) kunnen beginnen. Een afdaling langs kliffen met zicht op zee, eindigt op een prachtig stukje privé strand waar snorkel materiaal klaarligt. Na het snorkelen zullen we er een aperitivo doen dat verzorgd wordt door Serafino. Heerlijk genieten van een privé stukje strand, genieten van het gezelschap en de zonsondergang. 

Het lijkt een druk bezet programma maar de deelnemers bepalen zelf het tempo en de inhoud. Niets moet en veel mag! We zullen als groep ons flexibel aanpassen aan onze noden om onze retreat zo optimaal verfrissend en passend voor elke deelnemer te maken.

Alles verloopt onder begeleiding van ons team/deelnemers dat bestaat uit Marjukka Bartelet (Psycholoog/ Psychotherapeut, Piu Therapy), Alessandro Sica (Psycholoog/ Psychotherapeut, Piu Therapy) en Annemie Pinna (Yoga docente, Praktijk Vita). Wij zijn niet anders dan deelnemers behalve dat we wat organisatorische taken op ons nemen.

Locatie

Italië, Sardinië, Bosa

Datum

27 april 2023 – 3 mei 2023

Prijs

Inclusief

 • Transfer retour van luchthaven (oblia) naar locatie
 • Alle activiteiten beschreven
 • Vervoer op het eiland
 • 5 x ontbijt en middag – en avondmaal (1 restaurant bezoeken)
 • Drank inbegrepen m.u.v. alcohol.
 • alle workshops en activiteiten zijn vrijblijvend. Je mag altijd kiezen om je momenten zelf in te plannen en niet deel te nemen aan de groep. Enkel de ochtend focusing sessies worden warm aanbevolen. 
Previous
Next

Contact

+32 (0)479 74 11 77
info@piu-therapy.com

Rozenstraat 2 c/ 4
3630 Maasmechelen
Belgie

Consultatietijden

Maandag 13.00 – 21.00 uur
Dinsdag t/m donderdag 09.00 – 17.00 uur